Με απόφαση του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέσεις γραμματέων τοποθετούνται δύο βουλευτές και ένα στέλεχος.

Πιο συγκεκριμένα:

Στη γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων (πρώην Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ορίζονται ως επικεφαλής ο Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Διονύσης Χατζηδάκης και ως οργανωτικός γραμματέας ο Σπύρος Σταθούλης.

Στη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζεται ως επικεφαλής ο Βουλευτής Σερρών Αναστάσιος Χατζηβασιλείου.

Ποιοι είναι οι επικεφαλής των γραμματέων της ΝΔ

Ο Διονύσης Χατζηδάκης στη γραμματεία Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων

Ανώτατος αξιωματικός του ΠΝ εν αποστρατεία.

Κυβέρνησε, κατά τη διάρκεια της θητείας του, 3 τύπους πολεμικών πλοίων, διετέλεσε υπασπιστής 2 υπουργών Εθνικής Άμυνας και υπηρέτησε ως ναυτικός ακόλουθος στη Γαλλία με ταυτόχρονη διαπίστευση στην Ισπανία και το Βέλγιο.

Εξελέγη 4 συνεχόμενες φορές Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου και αντίστοιχα στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Αττικής.

Εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στον Νότιο Τομέα Αθηνών, τον Ιούλιο του 2019. Ορίστηκε στις μόνιμες επιτροπές της Βουλής σε θέματα Εξωτερικών, Άμυνας και Περιβάλλοντος.

Ο Αναστάσιος Χατζηβασιλείου στη γραμματεία Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου είναι βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1981. Είναι Πολιτικός Επιστήμονας με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Ιστορία.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές του στην διεθνή πολιτική και τα ζητήματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σήμερα, ολοκληρώνει την διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο. Έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τα Ιδρύματα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», «Λίλιαν Βουδούρη» και «Μποδοσάκη».

Του έχουν απονεμηθεί διακρίσεις αριστείας από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Τούρκικα και Ισπανικά.

Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Βουλή των Ελλήνων,

και ως ερευνητής στο Τμήμα Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής και Κυπριακού στο Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου. Έχει διδάξει ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας και στο Πάντειο.

Στον ιδιωτικό τομέα, έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Διεθνούς Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Αθήνα και στην Κωνσταντινούπολη, με ειδίκευση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τις διεθνείς επιχειρηματικές συνέργειες.

Ο Σπύρος Σταθούλης τοποθετείται στη θέση του οργανωτικού γραμματέα

Πηγή: ΝΔ: Δύο βουλευτές ορίζονται ως επικεφαλής γραμματειών του κόμματος