«Η Συμφωνία των Πρεσπών στηρίζεται από κάποιους πρόθυμους βουλευτές και έχει απέναντί της την πλειοψηφία του ελληνικού λαού» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα αναγνωρίζονται επισήμως και μονοπωλιακά στους Σκοπιανούς

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας» απάντησε ο πρωθυπουργός – «Καλωσορίζω την Βόρεια Μακεδονία»

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και για την έξαρση της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, η οποία έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς.

Όταν… αποφάσισαν να μιλήσουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν η γενεσιουργός αιτία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Οι σύμμαχοι ήθελαν εδώ και χρόνια να κλείσουν αυτή την εκκρεμότητα. Μόνο τώρα, όμως, βρήκαν μία κυβέρνηση τόσο πρόθυμη να διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς» υπογράμμισε, επιτιθέμενος στον κ. Τσίπρα.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έρχεται να λύσει ένα παλαιό πρόβλημα, αλλά να προσθέσει νέα προβλήματα. Μπορεί, πράγματι, να εξυπηρετεί διεθνή συμφέροντα στην περιοχή.

Όμως οδηγεί την Ελλάδα σε ένα διαρκές ναρκοπέδιο για το μέλλον» υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ. Και σημείωσε την ανησυχία του: «Η Συμφωνία των Πρεσπών τυπικά επιτρέπει να συσταθούν και εδώ σύλλογοι «μακεδονικής» γλώσσας.

Και ξέρετε ότι υπάρχουν στη χώρα μας, ορισμένοι που προβάλλουν τη γλώσσα ως απόδειξη διαφορετικής εθνότητας Ότι δηλαδή -μέσα στην Ελλάδα- υπάρχουν «Μακεδόνες», που δεν είναι Έλληνες.

Το έχουν πει ότι θα το κάνουν. Τους παρακολουθούμε. Άραγε, θα το επιχειρήσουν αμέσως; Ή, μήπως, θ’ αφήσουν στο απυρόβλητο εκείνους που τους πρόσφεραν αυτό το πλεονέκτημα και θα κινηθούν μετά τις εκλογές;

Για να γίνουν νάρκες στο δρόμο της επόμενης κυβέρνησης;».

«Τρία χρόνια ζητάτε εκλογές» απάντησε στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.

«Δεν πρωτοτυπήσατε σήμερα» συνέχισε, «αν και σήμερα ζητήσατε εκλογές και στην Βενεζουέλα. Εκεί θα γίνουν πιο γρήγορα μάλλον. Πάρτε το χαμπάρι, θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας».

«Στην κάλπη των ευρωεκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας. Γιατί θα δουν πως αυτό που στήσατε ήταν μια ψευδής εικόνα.

Εσείς θα έχετε το μεγάλο πρόβλημα να εξηγήσετε την αποτυχία. Έχετε αυτοπαγιδευτεί. Εσείς τις στήνετε τις παγίδες» υπογράμμισε.