Σε μία πράξη ανθρωπιάς και αγάπης προχώρησε μία οικογένεια από την Κρήτη, καθώς μέσα από την απώλεια του παιδιού τους, δίνουν ευκαιρία ζωή σε άλλους συνανθρώπους τους.

Ο 17χρονος γιος τους στις 12 Νοεμβρίου είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στην περιοχή Τσαλικάκι του δήμου Μαλεβιζίου. Για τρεις και  εβδομάδες νοσηλεύτηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο Ηράκλειο, με τους  γιατρούς του να καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες  για να ανατρέψουν την αρνητική πορεία της υγείας του. Η κατάσταση του 17χρονου, δυστυχώς επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να είναι εγκεφαλικά νεκρός.

«Ενημερώσαμε τους συγγενείς, πως η δοκιμασία του εγκεφαλικού θανάτου απέβη μοιραία,  οπότε η κατάσταση του ασθενούς είναι μη αναστρέψιμη και θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός. Για τον λόγο αυτό, προτάθηκε στην οικογένεια να γίνει δωρεά οργάνων και με τεράστιο μεγαλείο ψυχής αποδέχτηκαν την πρόταση»,όπως ανέφερε στο neakriti.gr ο κ. Ευάγγελος Βολακάκης, χειρουργός εντατικολόγος του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Πλέον, έχει ενημερωθεί και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, που έχει σταλεί δείγμα για εργαστηριακό έλεγχο.