Οι γυναίκες της Κέρκυρας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μερόπης Υδραίου και γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η υπ. Δήμαρχος για την ημέρα της γυναίκας.

Με κεντρικό μήνυμα ‘’το πιο όμορφο λουλούδι, η πιο όμορφη γυναίκα είναι η Κέρκυρα’’ , οι γυναίκες της Κέρκυρας απέδειξαν ότι μπαίνουν μπροστά για να κάνουμε όλοι μαζί μια Νέα Αρχή.

Η Μερόπη Υδραίου, στη σύντομη ομιλία της και κάτω από διαρκή χειροκροτήματα, αναφέρθηκε σε 5 βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος της, που απευθύνονται στις γυναίκες:

1ον) Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τη Γυναίκα και την Οικογένεια, με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό που θα συζητά μαζί σας και θα σας στηρίζει.

2ον) Προγράμματα προληπτικής ιατρικής για τη γυναίκα με μέριμνα του Δήμου και σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς.

3ον) Στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Κάθε νέα επιχείρηση που δημιουργεί μια γυναίκα δεν θα πληρώνει τέλη για τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της και για το δεύτερο χρόνο θα έχει έκπτωση 50%.

4ον) Δημιουργία  νέων παιδικών σταθμών για να στηρίξουμε την εργαζόμενη μητέρα.

5ον) Σχολή Γονέων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλους επιστημονικούς φορείς με επιμορφωτικά προγράμματα και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

‘’Λέμε μόνο 5 πράγματα για να τα κάνουμε όλα. Χτίζουμε από την αρχή το Νέο Δήμο. Με πίστη, αισιοδοξία, χαμόγελο. Με τις γυναίκες μπροστά. Και την πιο όμορφη γυναίκα, την Κέρκυρα, να λάμπει ξανά’’ τόνισε η Μερόπη Υδραίου απευθυνόμενη στις γυναίκες της Κέρκυρας.

Μετά την ομιλία της βράβευσε 6 γυναίκες που υπηρετούν διαχρονικές αξίες και ιδανικά και αποτελούν πρότυπο η καθεμιά στον τομέα δράσης της. Την Ολυμπιονίκη μας Μαρία Γεωργάτου, την Πρόεδρο του συλλόγου «Φάρος Ζωής» Σοφία Ροζή, την Πρόεδρο του συλλόγου  «Για τα παιδιά μας» Γενοβέφα Χειμαριού, την Νικόλ Μισφούτ από την εταιρεία “Minimis”που δημιουργεί τέχνη από ανακυκλωμένο γυαλί, την πολύτεκνη μητέρα Γεωργία Αλεξανδρίδου και την Χριστίνα Χαϊδόγλου, Πρόεδρο επί 20 χρόνια του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Κέρκυρας.

 Αυτή η εκδήλωση, όπως δήλωσε η Μερόπη Υδραίου, θα γίνει θεσμός στο Νέο Δήμο και κάθε χρόνο θα βραβεύονται συμβολικά γυναίκες, προκειμένου να δίνουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς, της αγάπης στον συνάνθρωπο, στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, σε όλους όσους έχουν ανάγκη τη βοήθεια και τη στήριξη μας. Γιατί ο Νέος Δήμος που θα χτίσουμε όλοι μαζί θα βάζει τον δημότη στο κέντρο κάθε δραστηριότητας, θα έχει πάνω απ’ όλα  ανθρώπινο πρόσωπο.