Με καλοκαιρία θα κυλήσει και το επόμενο τριήμερο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν την Τρίτη και την Τετάρτη στα βόρεια, και την Πέμπτη στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα σημειωθούν παροδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και την Τετάρτη 7 μποφόρ.
Τέλος, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη:
Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και το απόγευμα παροδικές βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις και το θερμόμετρο από 19 έως 32 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο, γενικά αίθριος καιρός και ο υδράργυρος από 13 έως 34 βαθμούς.
                                                                                                 
Στα Κύθηρα, ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.
Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, καλός καιρός, άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 23 έως 33 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, γενικά αίθριος καιρός, άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα νότια και η θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες και ο υδράργυρος από 17 έως 35 βαθμούς.
Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός, άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.