Την υποψηφιότητά της με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε η Μαριλένα Μάστορα.

Αναλυτικά η  Μαριλένα Μάστορα έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

«Φίλοι μου, εδώ από τους Οθωνούς… με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, ένα νησί που ο χρόνος κυλά αργά, ανάμεσα από χρώματα, μυρωδιές, ήχους και ακούσματα της φύσης, το γλυκό άγγιγμα του ήλιου, του αέρα και της θάλασσας, ένα τόπο που οι αισθήσεις χορταίνουν, εδώ, από το δυτικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας, αυτή την ευλογημένη μέρα που γιορτάζει η Παναγία μας και μόνο καλά μπορούμε να ελπίζουμε είμαι ποιο αποφασισμένη από ποτέ και βλέποντας αυτόν τον έναστρο ουρανό θέλω να κάνω την αλλαγή και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε ένα νέο ταξίδι με προορισμό την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο που αξίζει σε όλους τους Έλληνες που τόσο πολύ έχουν πληγωθεί και στην Κέρκυρα μας.

Επιθυμώ λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας την απόφαση μου να κατεβώ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφια βουλευτής Κέρκυρας αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση που μου έγινε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντα στην ζωή μου είχα μια γενική θέση αρχής, την οποία πίστευα και χθες, πιστεύω και σήμερα, θα πιστεύω και αύριο. Είναι τα ίδια λόγια του αγαπημένου μου πατέρα που τόσο πολύ προσπάθησε για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. «Τα καλύτερα λόγια είναι οι πράξεις». Ο κόσμος έχει πια κουραστεί ν’ ακούει λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις.

Όποιος νοιάζεται με την καρδιά του για την Ελλάδα μας, για την Κέρκυρά μας και θέλει να προσφέρει με την ψυχή του στη Κέρκυρα, οφείλει να δηλώνει παρών σε αυτό το σταυροδρόμι της ευθύνης.

Σε αυτή μου την απόφαση επιθυμώ, αυτό το σταυροδρόμι ευθύνης να το βαδίσουμε μαζί.
Όποιος έχει δημόσιο αξίωμα πρέπει να είναι αυτό που αποκαλώ «ηγέτης-υπηρέτης” και να το αποδεικνύει με την αποφασιστικότητα της πράξης, και με το αποτύπωμα της προσφοράς του για το κοινό συμφέρον… και όχι να είναι ακόλουθος των γεγονότων και των συγκυριών».