Η Μάγδα Παπανικολοπούλου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία του χώρου αλλά και την ασφάλεια όσων εργάζονται σε αυτόν

Προβληματισμό προκαλεί η εικόνα λειτουργίας του δεματοποιητή στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητα.

Δέματα απορριμμάτων στοιβαγμένα το ένα επάνω στο άλλο χωρίς κάποιον τυπικό σχεδιασμό με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να έχουν ανοίξει και να έχουν πέσει από την αρχική τους θέση.

Δέματα τοποθετημένα στο έδαφος και έξω από τον προβλεπόμενο χώρο ο οποίος έχει κατασκευαστεί προκειμένου να συγκεντρώνει τα υγρά που θα προκύψουν στην πορεία του χρόνου.

Τόνοι σκουπιδιών χωρίς καμία επεξεργασία, η πλατεία κομπόστ πλήρης, ο εσωτερικός δρόμος γεμάτος από ανακυκλώσιμα και μη υλικά και μια αβάσταχτη δυσοσμία είναι κάποια από τα προβλήματα που επισημαίνει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου Μάγδα Παπανικολοπούλου κατά την τελευταία επίσκεψή της στον χώρο του ΧΥΤΑ και συγκεκριμένα στο σημείο όπου λειτουργεί ο δεματοποιητής, με την έναρξη του νέου χρόνου.

Τις παρατηρήσεις της κ. Παπανικολοπούλου έρχεται να ενισχύσει και πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Ραιδεστινός ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στις 20 Δεκεμβρίου είχε καταγράψει το διαφαινόμενο τότε πρόβλημα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Σε κατάσταση ασφυξίας το Τεμπλόνι από τα δέματα. Οριακές πλέον οι συνθήκες λειτουργίας του δεματοποιητή με επικίνδυνα υψηλά τείχη δεμάτων γύρω του».

Και όλα αυτά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής λειτουργίας του δεματοποιητή.

Κάτι το οποίο σημαίνει πως ο δεματοποιητής και το προσωπικό λειτουργίας του έχουν να αντιμετωπίσουν μια διαχειρίσιμη κατάσταση και έναν όγκο απορριμμάτων ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τις υπερπολλαπλάσιες ποσότητες τις οποίες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους θερινούς μήνες, λόγω και τις αύξησης των επισκεπτών της Κέρκυρας.

Γι’ αυτό θα πρέπει και οι αρμόδιοι, υπεύθυνοι για τη λειτουργία του όλου εγχειρήματος να σκύψουν επάνω από το πρόβλημα, να δουν που ακριβώς εντοπίζεται το λάθος στη λειτουργία του δεματοποιητή και να το διευθετήσουν πριν την έναρξη του καλοκαιριού.