Η Μάγδα Παπανικολοπούλου πρόεδρος του Εξωραϊστικού Τεμπλονίου σχετικα με τις εξελίξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε στο corfuvoice:

«Ως σύλλογος θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή μας εμπαίζει αφού δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της για αλλαγή χωροθέτησης της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, όπως είχε καταγραφεί και στο λεγόμενο «οδικό χάρτη». Όσο για την την αποκατάσταση του Τεμπλονιού που υπόσχεται.η δημοτική αρχή, αυτό θα περιμένουμε να το δούμε».

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση ουσιαστικά μόνο για τα δέματα που έχουν καλύψει το χώρο, γι΄αυτό και όλοι συμφώνησαν για τη μεταφορά τους. Για το μεγάλο ζητούμενο όμως, την αλλαγή χωροθέτησης, δεν έγινε λόγος. Άρα για εμάς δεν αλλάζει τίποτα».

 Η κ. Παπανικολοπούλου κατα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε με θέρμη τις προτάσεις του Συλλόγου του Τεμπλονίου για τα σκουπίδια και ήρθε σε σφοδρή αντιπαραθεση με τον πρωην δήμαρχο Κέρκυρας, για όσα έχουν μεχρι τωρα συμβεί στο Τεμπλόνι.

Οι θέσεις που η πρόεδρος του Εξωραϊστικου Συλλόγου τεμπλονίου: 

  • Έχετε πει ψέματα στη μελέτη για το ενδιάμεσο στάδιο που εγκρίθηκε λόγω αυτών των ψεμάτων: Δεν υπάρχουν τα 19 στρέμματα για το μεσοδιάστημα. Δεν γίνεται καύση του βιοαερίου. Δεν λειτουργεί ο βιολογικός.
  • Τον Αύγουστο του ’16 συμφωνήσαμε έναν οδικό χάρτη και δεν κάναμε αποκλεισμό. Συμφωνήσαμε μελέτη για αλλαγή χωροθέτησης γιατί το Τεμπλόνι ήταν κορεσμένο.
  • Λειτουργία του δεματοποιητή εντός δύο μηνών και παράλληλη αποκατάσταση του ΧΥΤΑ.
  •  Ρωτάω: Σε ό,τι μας αφορά στο Τεμπλόνι, έχετε κάνει κάτι που εμείς δεν το γνωρίζουμε;
  • Δεύτερο ζήτημα: εμείς είχαμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για το δεματοποιητή γιατί είχε αποδειχθεί σε άλλες περιοχές ότι δεν δουλεύει σωστά. Και πάλι εμείς προτείναμε να ψάξετε να τοποθετήσετε κάπου αλλού το δεματοποιητή καθώς δεν είχατε την έκταση και ήταν δεδομένη η αντίδραση των κατοίκων της Λευκίμμης για το ΧΥΤΥ. Ποιος ιδιώτης δεν είναι αυτός που θα έδινε ένα ανενεργό νταμάρι στο Δήμο για να κάνει ο Δήμος με τα χρήματα της διαχείρισης και την αποκατάσταση του νταμαριού;

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Τεμπλονίου θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα και θα γίνει νέα λαϊκή συνέλευση.