Είναι πλέον επίσημο: Την ανακάλυψη κοιτάσματος το μέγεθος του οποίου κυμαίνεται από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ ανακοίνωσαν από κοινού Υπουργείο Ενέργειας και Exxon Mobil.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα στην κυπριακή ΑΟΖ!. 

Μάλιστα, ο κ. Λακκοτρύπης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που το τρυπάνι της κοινοπραξίας εντοπίζει το κοίτασμα.

Ενσωματωμένο βίντεο

Georgios Lakkotrypis

@GLakkotrypis

@ExxonMobil & @QatarPetroleum make a world-class discovery offshore at . A high-quality reservoir 5-8 TCF of is added to the country’s reserves and demonstrates the emergence of the Republic‘s as an alternative indigenous source of supply to the .

115 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η εξέλιξη αυτή θα φέρει συγκλονιστικές αλλαγές και θα αναβαθμίσει κάθετα τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων Ελλάδας-Κύπρου

Πρώτον οικονομικές, καθώς αυξάνονται οι ποσότητες εμπορικά αξιοποιήσιμων υδρογονανθράκων για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεύτερον ανανεώνει το ενδιαφέρον των ενεργειακών κολοσσών για μελλοντικές δραστηριότητες.

Εδραιώνει και αναβαθμίζει την παρουσία της αμερικανικής Exxon Mobil.

Οι νέες ποσότητες φυσικού αερίου προστίθενται στο «καλάθι» της Δημοκρατίας και ανεβάζουν τις πιθανότητες μελλοντικά να καταστεί βιώσιμο ένα χερσαίο τερματικό υγροποίησης στην Κύπρο.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει και επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις τους επόμενους μήνες ώστε να εξαχθούν ακριβέστερα συμπεράσματα τόσο για τις ποσότητες όσο και για την ποιότητα του κοιτάσματος.

Nα σημειώσουμε ότι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον στόχων στα ανοιχτά του Κόλπου του Ξηρού στην Κύπρο, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της άσκησης

«Γαλάζια Πατρίδα» και εντελώς «τυχαία» σήμερα που η Exxon Mobil ανακοίνωνε τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στον «Γλαύκο» στο βυθοτεμάχιο 10

Αντιλαμβάνονται τώρα το εθνικό έγκλημα που έκαναν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2008 μέχρι το 2019 που αρνήθηκαν με χίλιες δύο δικαιολογίες να εξοπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι οι Τούρκοι θα μας αφήσουν να το εκμεταλλευθούμε χωρίς «να πέσει τουφεκιά»