Το ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του τονίζει πως το νέο οργανόγραμμα των Υπηρεσιών του ΕΟΤ είναι συγκεντρωτικό, αντιμεταρρυθμιστικό και αντιαναπτυξιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

Σε βάρος της τουριστικής ανάπτυξης και της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο συγκροτείται Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εσωτερικού Ηπείρου και Ιονίων Νήσων με έδρα τα Γιάννενα στην οποία υπάγεται το Γραφείο Πληροφοριών Άρτας!!!

Το νέο οργανόγραμμα των Υπηρεσιών του ΕΟΤ μόνον ως συγκεντρωτικό, αντιμεταρρυθμιστικό και αντιαναπτυξιακό μπορεί να χαρακτηριστεί.

Στην πραγματικότητα η δημιουργία Διεύθυνσης του ΕΟΤ στα Γιάννενα οδηγεί στην διοικητική απομείωση όσον αφορά στις αρμοδιότητες του ΕΟΤ στην Κέρκυρα και στην αποδυνάμωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αντί η Κυβέρνηση να ρίξει το βάρος στην διοικητική ενοποίηση της ΠΥΤ Ιονίων Νήσων με στόχο την ομαλότερη λειτουργία της, αναζητά τρόπους που δυσχεραίνουν την ανάπτυξη και την προβολή του τουριστικού μας προϊόντος.

Δεν νοείται την ώρα που σε άλλες Περιφέρειες και περιοχές- σύμφωνα με το ΠΔ- λιγότερο τουριστικές από την Κέρκυρα, να εγκαθίστανται επί τόπου Διευθύνσεις ΕΟΤ και την ίδια στιγμή η Κέρκυρα με την τεράστια τουριστική δυναμική της να παραπέμπεται σε Γραφείο του ΕΟΤ των Ιωαννίνων .

Μόνον από ανίδεους και αδιάφορους σε σχέση με την Τουριστική ανάπτυξη κάθε περιοχής και εν προκειμένω της Κέρκυρας με τα δικά της ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσε να παρθεί μια τέτοια απόφαση, η οποία βάλλει με καταστροφικές συνέπειες την τουριστική ανάπτυξη του τόπου, με δημιουργία σημαντικών προβλημάτων στη λειτουργία της τουριστικής αγοράς και στην προβολή και προώθηση του ελληνικού και τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κινήματος Αλλαγής Κέρκυρας 

Τα Μέλη της ΚΠΕ & Μέλη του Τομέα Τουρισμού Κινήματος Αλλαγής:

 Αλεξάκης Αλέξανδρος

Μώρου Ισμήνη