Το πόρισμα του κλιμακίου των Ελεγκτών Περιβάλλοντος έδειξε από την αρχή τα κακά σημάδια.

Η έκθεση ζητά από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) να απαντήσει και να λάβει μέτρα, έτσι ώστε να επιδιορθωθεί (;) η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την πλημμελή διαχείριση των σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης στα Μεσοράχια.

Την Πέμπτη, ο Νίκος Καλόγερος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, ως μέλος του Δ.Σ του ΣΥΔΙΣΑ, πραγματοποίησε αυτοψία στο ΧΥΤΑ, διαπιστώνοντας λίγο-πολύ τα όσα κατέγραψε και το κλιμάκιο των ελεγκτών Περιβάλλοντος. Χιλιάδες δέματα σκισμένα και πολλά χύμα σκουπίδια, διάσπαρτα στο χώρο, δυσοσμία και έντομα.

Όπως ανέφερε και σε δελτίο τύπου η παράταξη «Κερκυραίων Δήμος», κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Νίκου Καλόγερου, ένα μηχάνημα του εργολάβου μάζευε τα χύδην σκουπίδια με σκοπό να τα μεταφέρει πίσω στο Τεμπλόνι και να γίνει εκ νέου δεματοποίηση!
Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, τα σκουπίδια που δεματοποιούνται στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ταξιδεύουν 40 χλμ μέχρι το ΧΥΤΑ Λευκίμμης, όπου εναποτίθενται με την προσωρινή αδειοδότηση της Αποκεντρωμένης. Όσα από τα δέματα τυχαίνει να σκίζονται (σήμερα περίπου 2.500), αφήνοντας ακάλυπτα τα σύμμεικτα απορρίμματα, ξαναμαζεύονται χύμα, ταξιδεύουν πάλι 40 χλμ έως το Τεμπλόνι για να δεματοποιηθούν και να ξαναπάρουν το δρόμο τους για τη Λευκίμμη, κάνοντας ακόμα 40 χλμ…

Το ρεπορτάζ υπογράφει η Δημοσιογράφος ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ αποκλειστικά για το site enimerosi.com