Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις ότι φέτος το Πάσχα ήρθε στην Κέρκυρα λιγότερος κόσμος από πέρυσι. (-4,20%)

Ωστόσο οι επαγγελματίες εστιατορίων και συναφών επαγγελμάτων, που είχαν σύμμαχο και τον καιρό εκφράζουν την ικανοποίηση τους από την ποιότητα των φετινών επισκεπτών. Στα αξιοσημείωτα η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στη γραμμή Ηγουμενίτσα –Λευκίμμη.

Ο Γ. Τσερεμής, πρόεδρος της Ιόνιας Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας μιλώντας στην «ΚΣ» εκτίμησε την φετινή κίνηση «ως μικρότερη της περυσινής, ωστόσο η αγορά και κυρίως οι επιχειρήσεις υγιειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια – καφέ), μετά τη βαρυχειμωνιά, που προηγήθηκε, πήρε μία ανάσα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη του στο start tv ο Π. Κατσαρός, πρόεδρος Σωματείου Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελμάτων «Φέτος ο κόσμος ήταν λιγότερος, αλλά ποιοτικά καλύτερος από πέρυσι».

Στο -4 % η κίνηση από το λιμάνι

Σύμφωνα με στοιχεία, του Λιμεναρχείου από τις εταιρείες της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και Λευκίμμη – Ηγουμενίτσα φέτος από Μ. Τετάρτη μέχρι και Μ. Σάββατο η συνολική κίνηση έφθασε τους 27 χιλ επιβάτες κατανεμημένη ως εξής:

Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα 19.762 επιβάτες με 3.895 ΙΧ και 180 λεωφορεία. Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη: 7.235 επιβάτες με 1.758 ΙΧ και 58 λεωφορεία.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι την ίδια περίοδο είχε αφιχθεί «πορθμειακώς» περίπου 29 χιλ κόσμος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΣΧΑ