Συνελήφθη ένας 35χρονος Ρομά ο οποίος μετά από διαπληκτισμό με την οικογένεια του στον καταυλισμό πυροβόλησε  με καραμπίνα και τραυμάτισε ελαφρά 5 άτομα μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία διαπιστώθηκε ότι η καραμπίνα που κατείχε ο 35χρονος είχε αφαιρεθεί  κατά την διάρρηξη κατοικίας το Σεπτέμβριο  στην περιοχή Χρυσίδα Κέρκυρας. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε  μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία επίσης είχε αφαιρεθεί το περασμένο Σαββάτο από την περιοχή Αλεπού.   

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ο 35χρονος μαζί με ακόμα τέσσερις  ημεδαπούς συνεργούς του, εμπλέκονται σε επτά  συνολικά περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, η δράση των πέντε ημεδαπών εντοπίζεται το χρονικό διάστημα από 14-09-2017 έως και 10-03-2018,  καθώς με διαφορετική -κατά περίπτωση σύνθεση- , παραβίασαν  ενδεικτικά:

  • (31-01-2018) συνεργείο φορτηγών, σε προάστιο της πόλης της Κέρκυρας, από το οποίο αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας (1.000) ευρώ
  • (30-09-2017), στη περιοχή Λιβάδι Ρόπα, παραβίασαν αυτοκίνητο, από το οποίο αφαίρεσαν μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.
  • (14-09-2017) κατοικία, στην περιοχή Χρυσίδα, όπου αφαίρεσαν ηλεκτρονική συσκευή χρηματικής αξίας(380) ευρώ, διάφορα άλλα αντικείμενα καθώς και το κυνηγετικό όπλο, με το οποίο ο 35χρονος πυροβόλησε.

Η έρευνα που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, για την εξακρίβωση της τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη.