Με 45 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξή του πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τετάρτη στα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανάμεσα σε αυτά και μετά από παρέμβαση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, πρόκειται να τεθεί το θέμα της συζήτησης για τις καταστροφές που υπέστη το νησί από την τελευταία κακοκαιρία, η οποία εξακολουθεί να πλήττει την Κέρκυρα καθώς και ο τρόπος αποκατάστασης των προβλημάτων που προέκυψαν.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτηση – παρέμβαση που κατέθεσε στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου η ΛΑΣΥ, «η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, στον ελαιώνα καθώς και σε δημόσιες υποδομές, δρόμους, τοιχία κλπ.
Η περιοχή έχει αναμφισβήτητα ανάγκη πολύπλευρης στήριξης από το κράτος.
Ερωτάτε ο κ. Δήμαρχος:

Ποιες οι ενέργειες του δήμου για αποκατάσταση ζημιών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής για την διεκδίκηση οικονομικής αποζημίωσης των πληγέντων;
Ποιες οι ενέργειες της δημοτικής μηχανής για την διάνοιξη χαντακιών και την αποκατάσταση του δικτύου απορροής όμβριων υδάτων με δεδομένο ότι αυτό έχει υποστεί αλλοιώσεις και παραμορφώσεις απ την κακοκαιρία και αναμένονται νέα ακραία καιρικά φαινόμενα;».

Από τα υπόλοιπα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν ξεχωρίσουν η για ακόμα μία φορά (6η κατά σειρά) έγκριση χορηγήσεως παράτασης της συνολικής προθεσμίας του έργου: «Κατασκευή Υποδομών Εκφόρτωσης – Δεματοποίησης – Εναπόθεσης Δεμάτων Απορριμμάτων».
Η έγκριση «Τοπικής Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης πόλης Κέρκυρας», η υποβολή του φακέλου για χρηματοδότηση στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 και ο ορισμός Ενδιάμεσου Φορέα (ΕΦ) Διαχείρισης των πράξεων της “Τοπικής Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης πόλης Κέρκυρας”.
Επίσης περιλαμβάνονται διάφορα τεχνικά έργα σχετικά με την αγροτική οδοποιία, επισκευή και συντήρηση του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του Δημοτικού Σχολείου Γουβιών καθώς και η αποπεράτωση του πρώην κτιρίου της πυροσβεστικής για τη στέγαση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.