Συνάντηση  με το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, είχε σήμερα το πρωί, στο Μαράσλειο, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου  προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά την Πρόεδρο, Μαρία Γονίδη,  και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης για το ζήτημα τόσο της αποκομιδής όσο και της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και για την Ενδιάμεση και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση, αναφερόμενος  σε όλες τις παραμέτρους του θέματος (ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, λειτουργία εγκατάστασης στη Λευκίμμη, στελέχωση και εξοπλισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας, συμβάσεις εργολαβιών, ανακύκλωση, λειτουργία ΚΔΑΥ κ.λ.). Αναφέρθηκε, επίσης, σε όλες τις  σχετικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη (προκηρύξεις, συμβασιοποιήσεις κ.λ.). Τέλος, τόνισε ότι – μετά την αλλαγή   σχεδιασμού  –  το σύστημα αποκομιδής θα ισορροπήσει τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά τους, η κ. Γονίδη και τα άλλα μέλη της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου  τόνισαν ότι ο λόγος της επίσκεψής τους είναι η ανησυχία του Συλλόγου για τις επιπτώσεις του προβλήματος των σκουπιδιών στη δημόσια υγεία και ζήτησαν περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες  για διάφορα επιμέρους θέματα (όπως π.χ. η λειτουργία του δεματοποιητή, οι παράνομες χωματερές που έχουν δημιουργηθεί, η διαλογή στην πηγή, η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ο καθαρισμός των δρόμων και των κάδων, η λειτουργία του βιολογικού και του βιοαερίου κ.λ.π.).

Στη συνάντηση ήταν παρούσα η Πρόεδρος του Δ.Σ. Μαρία Μουζακίτη και από τον Ιατρικό Σύλλογο (επιπλέον της Προέδρου Μαρίας Γονίδη), η Αντιπρόεδρος Τατιάνα Σπίγγου και τα μέλη Αντώνης Πάσχος και Σπύρος Κουλούρης.