Τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο,  επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι η Πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα  Kate Smith, συνοδευόμενη  από την αναπληρώτρια υποπρόξενο Κέρκυρας, Τσάρλι Πίκουλα.

Στη συνάντηση, που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα,συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον τουρισμό  και την σημαντική   αύξηση του ποσοστού των Βρετανών επισκεπτών  τα τελευταία χρόνια. Επίσης, θέματα που απασχολούν τους Βρετανούς που διαμένουν μονίμως στην Κέρκυρα.

Η κ. Smith  αναφέρθηκε  στην προσπάθεια,  από την πλευρά της Πρεσβείας, για ενημέρωση των  συμπατριωτών της  που επισκέπτονται το νησί μας, προκειμένου   να υπάρξει πρόληψη σε κάποια  ζητήματα  όπως  η ασφάλεια. Επίσης τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του νησιού (αστυνομία πυροσβεστική)  για την ενημέρωση στη διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση  τρομοκρατικών ενεργειών.   

Στην συνέχεια  της συνάντησης,   συζητήθηκαν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας  (διαχείριση απορριμμάτων,  ύδρευση. οδοποιία κ.λ.π. ) και ο   κ. Νικολούζος  αναφέρθηκε στις προτεραιότητες  του Δήμου  και στον προγραμματισμό που υπάρχει προκειμένου να αντιμετωπισθούν.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Βασίλης Καββαδίας, ο οποίος  ζήτησε τη συνεργασία της πρεσβείας στην διοργάνωση του φεστιβάλ γαστρονομίας που ξεκίνησε φέτος στο νησί μας.