Ο Σύλλογος βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας ανακοινώνει την έναρξη της 7ης Έκθεσης Βιβλίου.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια τρεις εβδομάδες και έτσι όσοι θα είναι στην Κέρκυρα το διάστημα αυτό θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις για το βιβλίο, αφιερώματα, ομιλίες και παρουσιάσεις Κερκυραίων δημιουργών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 7ης έκθεσης βιβλίου έχει ως εξής:

Κυριακή 23/7: Έναρξη έκθεσης βιβλίου το ΚΥΜΑ FM και τα γραμμόφωνα στην πρίζα καλωσορίζουν το κοινό στη γιορτή του βιβλίου (ώρα 20.00). ΑΛΩΣ ΚΑΙ ΣΤΕΜΜΑΤΑ της Ρούλας Καλούδη/ Εκδόσεις Image. Ο Σπύρος Μαρτίνος συνομιλεί με την συγγραφέα για το βιβλίο της.

Δευτέρα 24/7: Δέκατο έβδομο κιβώτιο & το τέταρτο αλογάκι του Διονύση Λεϊμονή /Εκδόσεις Πατάκη. Παρουσιάζει η Κατίνα Βλάχου. Ο Συγγραφέας Μαζί Με Τους Μικρούς Αναγνώστες Θα «Βουτήξουν» στην περιπέτεια αναζητώντας Θησαυρούς. Μια κατάδυση στην Ιστορία και στον Μύθο.

Τετάρτη 26/7: Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΧΘΥΟΣ της Κατίνας Βλάχου / Εκδόσεις Φιλύρα. Παρουσιάζει ο Δημήτρης Σκορδίλης, διαβάζει η Μαρία Διβάνε.

Πέμπτη 27/7: ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ – ΖΟΡΜΠΑΣ  Μια αληθινή φιλία του Γιώργου Στασινάκη / Εκδόσεις Καστανιώτη. Παρουσιάζει η Παρασκευή Κουρή.

Δευτέρα 31/7: ΘΡΥΛΕ ΜΟΥ  Ιστορίες ολυμπιακής τρέλας και λατρείας 2 του Νίκου Μαυρωνά  με  την  σύμπραξη του Θανάση Χειμωνά /Εκδόσεις ΑΛΔΕ. Παρουσιάζουν ο Περικλής Πιέρρης και ο Νίκος Μαυρωνάς.

Τρίτη 1/8: Ομιλία Προτεσταντική ηθική και καπιταλισμός – ψυχολογικές ρίζες του φασισμού. Ομιλητής ο Ευριπίδης Κλεόπας.

Τετάρτη 2/8: Τα στέφανα της Αγγελίνας του Αντώνη Δεσύλλα / Εκδόσεις ΑΛΔΕ. Παρουσιάζει η Κορίνα Κομπολίτη. Μουσική επένδυση Άντζελα και Ερρίκα Συλάι.

Πέμπτη 3/8: Η βιομηχανική ιστορία της Κέρκυρας των Θεοφάνη Κυπριώτη & Χαράλαμπο Μωραΐτη παρουσιάζουν ο Γιώργος Ζούμπος και ο Δημήτρης Κονιδάρης. Συντονίζει η Κατερίνα Κατσαρού.

Σάββατο 5/8: Το Άκρον του Μιχάλης Γριβέας/ Εκδόσεις Ιωλκός. Παρουσιάζουν  ο Αντώνης Δεσύλλας και η Κλεοπάτρα Νικολού-Παπαδημητρίου. Διαβάζει ο Κώστας Λουκάς. Μουσική επένδυση ο Δημήτρης Πορφύρης.

Δευτέρα 7/8: Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΧΡΗΣΤΟΥ Nuccio Ordine/ Εκδόσεις Άγρα. Ο Γιώργος Κεντρωτής παρουσιάζει το έργο του Nuccio Ordine.