Για περιβαλλοντικού λόγους η απόρριψη των αιτήσεων για νέες άδειες αναψυκτηρίων σε Αντινιώτη και Κορίσσια

Τις περιοχές που θα ενοικιαστούν για την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων καθόρισε το Δημοτικό συμβούλιο Κέρκυρας στην προχθεσινή του συνεδρίαση με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελιό, που εισηγήθηκε το θέμα, να σημειώνει ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για την κάθε παραλία.

Οι παραλίες ως γνωστόν με το νέο καθεστώς που εφάρμοσε το Υπουργείο Οικονομικών, δόθηκαν στο Δήμο για τρία χρόνια, με αποτέλεσμα φέτος η δημοπρασία να γίνεται νωρίτερα.

Παράλληλα το συμβούλιο συζήτησε κάποιες νέες θέσεις για τις οποίες υπάρχουν αιτήσεις, όμως στην τελική απόφαση απέρριψε κάποιες από αυτές για λόγους περιβαλλοντικούς.

Για παράδειγμα ο Δήμος αρνήθηκε να τοποθετηθούν τρεις καντίνες στην παραλία της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη καθώς και να δοθεί δεύτερη άδεια καντίνας στην παραλία της λιμνοθάλασσας Κορισσίων.

Ιδιαίτερα για την δεύτερη περίπτωση έγινε λόγος για κακό προηγούμενο που έχει διαμορφωθεί από άλλον ιδιώτη, ο οποίος με άδεια για καντίνα κατασκεύασε ολόκληρο μπαρ.

Στο θέμα αυτό διατυπώθηκαν σοβαρές αντιρρήσεις από διάφορους δημοτικούς συμβούλους η εντονότερη από αυτές ήταν από το δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Παγκράτη, ο ποίος έκανε λόγο για σοβαρές παραβάσεις στο περιβάλλον για τις οποίες δεν υπάρχει έλεγχος και τιμωρία των παραβατών.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της ανάγκης έκτακτης παρέμβασης στη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, ζήτημα που έθεσε ο Μπάμπης Χαραλάμπους με επιστολή που απέστειλε στη Δημοτική αρχή και στις παρατάξεις.

Το βασικό αίτημα είναι η εκτέλεση επειγουσών εργασιών προκειμένου να διασωθεί η λίμνη η οποία υπερθερμαίνεται το καλοκαίρι, εξαιτίας των μικρού βάθους που έχει πλέον, λόγω των προσχώσεων και τη φραγή του διαύλου μέσω του οποίου εισέρχεται το νερό από τη θάλασσα.

Η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου απάντησε στον επικεφαλή της ΛΑΣΥ, ότι εντός 10ημέρου θα έρθει το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών απάντησε ότι ήδη έχει έρθει καθηγητής από το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διατυπώσει τη γνώμη του για τις απαραίτητες παρεμβάσεις αλλά παραμένει ακόμη άλυτο το νομικό πρόβλημα χρηματοδότησης των έργων από το Δήμο.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι αναμένει την απάντηση του νομικού τμήματος του Δήμου προκειμένου να εκτελέσει την έκτακτη παρέμβαση στη μπούκα της λίμνης.

Δική του άποψη είναι ότι ο Δήμος μπορεί να ανοίξει το δίαυλο με πλωτό μέσο, σε ένα έργο της τάξεως των 20 χιλιάδων αλλά περιμένει να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.