Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι, στο γραφείο του στην Κέρκυρα, ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγεβιτς, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες και τον επίτιμο Πρόξενο της Σερβίας στην Κέρκυρα, Σπύρο Μάστορα.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τις επικείμενες καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης για τους Σέρβους, που έχασαν τη ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την διάρκεια της παραμονής του Σερβικού Στρατού στην Κέρκυρα, την περίοδο 1916 – 1918.

Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη και του Σέρβου Πρέσβη στην Ελλάδα, επισημάνθηκε η διάθεση της αδελφοποίησης νησιών του Ιονίου, με την επαρχία Βοϊβοντίνα της Σερβίας, καθώς και οι ιδιαίτερες σχέσεις των Σέρβων με το Ιόνιο σε πολιτιστικό, εμπορικό, αλλά και τουριστικό επίπεδο.

Τέλος ο Πρέσβης της Σερβίας, Ντούσαν Σπασόγεβιτς, κάλεσε τον Περιφερειάρχη να επισκεφθεί το Φεβρουάριο την 41η Διεθνή έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι, όπου να σημειωθεί η Ελλάδα ήταν πέρυσι τιμώμενη χώρα.