Το Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, επισκέφτηκαν σήμερα το μεσημέρι, διευθυντικά στελέχη μεγάλων βρετανικών τουριστικών οργανισμών, προκειμένου να ενημερωθούν για πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Ο Δήμαρχος έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση και εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι με τους ρυθμούς που γίνεται η αποκομιδή τις τελευταίες μέρες, σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί. Να σημειώσουμε ότι παραμένουν, σε διάφορα σημεία του νησιού 3.000 τόνοι απορριμμάτων και όπως είπε ο Δήμαρχος η Υπηρεσία καθαριότητα μαζί με τις εργολαβίες μαζεύουν 400 τόνους την ήμερα.

Ο κ. Νικολούζος, στην συνέχεια ενημέρωσε τους τουριστικούς πράκτορες, ότι Δήμος διερεύνησε την περίπτωση να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι τέτοιο όμως ανέφερε, δεν μας δίνει περισσότερα μέσα, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, απεναντίας μπορεί να μας βλάψει επικοινωνιακά.

Οι τουριστικοί πράκτορες πρότειναν, στον Δήμαρχο μετά την λήξη της κρίσης να προχωρήσουμε σε μια επικοινωνιακή καμπάνια προβολής του νησιού προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν:

H υποπρόξενος της Mεγάλης Βρετανίας Charlie Pikoula

O Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαράλαμπος Βούλγαρης εκπροσωπώντας επίσης και τον Πρόεδρο Περικλή Κατσαρό από την Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας.

Ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Μούτσος εκπροσωπώντας την εταιρία Thomas Cook με τους συνεργάτες της Thomas Cook:

Rainer Knobb

Louise Cartwright

Suzanne Walker

O τουριστικός πράκτορας Διονύσης Γιαννιώτης εκπροσωπώντας την εταιρία JET2holidays μαζί με την Julia Hay.

Εκπρόσωποι της TUI:

konstantinos Raris

Lili Picoula

Eκπρόσωπος Simpson Travel

Joy Little