Και δεν βρήκαν κάτι για να κλέψουν, και στα χέρια της Ασφαλείας έπεσαν, 3 νεαροί Έλληνες διαρρήκτες που διέρρηξαν μια παραθεριστική κατοικία στην Κέρκυρα.

Όπως αποδείχθηκε στην προανάκριση, ήταν οι δράστες μιας σειράς άλλων διαρρήξεων σε χωριά του νησιού.

Οι δράστες ηλικίας 21, 20 και 18 χρόνων συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς το μεσημέρι της Παρασκευής, πριν προλάβουν να διαφύγουν από την περιοχή Μπαρμπάτι όπου είχαν παραβιάσει το σπίτι.

Μέσα σε μια ειδική κρύπτη στο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποίησαν, βρέθηκαν πλήθος τιμαλφή και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα αποκάλυψαν ότι την ίδια ημέρα είχαν εξαπολύσει ένα μπαράζ τεσσάρων διαρρήξεων.

Οι κλοπές είχαν γίνει σε σπίτια στις περιοχές Δουκάδες, Αυλιώτες, Μαγουλάδες και Απραός Κέρκυρας και οι τρεις νεαροί είχαν αρπάξει μετρητά, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα αξίας 30.000 ευρώ!

Άλλες δυο διαρρήξεις είχαν κάνει στις 23 Αυγούστου στην περιοχή Απραός, πάλι με λεία πλήθος χρυσαφικών. 

Μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκαν και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι διαρρήκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας

που τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας με σκοπό την διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος.

Οι άνδρες της Ασφαλείας εξετάζουν αν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.