Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής της παράταξης «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» Μερόπης Υδραίου  ο αντιδήμαρχος  τουρισμού Βασίλης Καββαδίας  έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κέρκυρα για πρώτη φορά διαθέτει ισχυρή στρατηγική τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, η οποία ξεδιπλώνεται καθημερινά.

Ο βασικός μας στρατηγικός στόχος είναι η ανάδειξη της Κέρκυρας σε διεθνώς αναγνωρίσιμο πολιτιστικό προορισμό.

  • Για την υλοποίηση της παραπάνω στρατηγικής διασφαλίσαμε χρηματοδότηση μέσω της  Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης ύψους 71,4 εκατομμυρίων ευρώ.
  • Στο παραπάνω πλαίσιο, από το 2018 έως το 2028 σε ετήσια βάση, κατά την διευρυμένη τουριστική περίοδο (Μάρτης-Οκτώβρης) προγραμματίζονται δεκάδες δράσεις βασισμένες σε όλα τα είδη της τέχνης και τον αθλητισμό, παράλληλα με ένα μεγάλο πρόγραμμα διεθνούς προβολής αυτών.

Για το 2018 ενδεικτικά αναφέρουμε ότι

  • Επισκέφθηκαν την Κέρκυρα bloggers, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία από όλον τον κόσμο,
  • μετά από παρεμβάσεις μας γυρίστηκε στην Κέρκυρα reality show της Warner Bross Γερμανίας με αποτέλεσμα το κανάλι RTLτης  Γερμανικής τηλεόρασης να «παίζει» Κέρκυρα για 60 ημέρες και το οποίο θα επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια,
  • διοργανώσαμε το 1ο Διεθνές Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας με συμμετοχές διακεκριμένων αρχιμαγείρων από τρεις χώρες,
  • στις 19-21 Οκτώβρη θα λάβει χώρα το 2ο Τουριστικό Συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχει ο Fed Hatta με δεκάδες στελέχη του, καθώς και πλειάδα Ελλήνων και ξένων ειδικών,
  • στο τέλος Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τη Ρωσική Πρεσβεία της Αθήνας διοργανώνουμε τη Ρωσική Εβδομάδα Γαστρονομίας,
  • συμμετείχαμε στις σπουδαιότερες διεθνείς εκθέσεις  συζητώντας και προβάλλοντας την Κέρκυρα σε δεκάδες τουριστικές επιχειρήσεις διεθνούς βεληνεκούς, ενώ έχουμε καθιερώσει τη συμμετοχή μας σε αυτές  με δικό μας περίπτερο.

Τέλος  να σημειώσουμε ότι η δημοτική αρχή έχει αποκτήσει μία τίμια και γόνιμη συνεργασία με όλους τους τουριστικούς φορείς του τόπου, ώστε να συναποφασίζεται η πορεία του νησιού».

Βασίλης Καββαδίας

Αντιδήμαρχος Τουρισμού