Τη λήψη μέτρων «για να επανέλθει» η νομιμότητα προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην απεργία στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, η οποία έγινε γνωστή νωρίς το πρωί.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι μια «χούφτα» εργαζομένων κλείδωσε παράνομα το αμαξοστάσιο στου Ρέντη, προαναγγέλλοντας πως θα κληθούν σε απολογία.

Κάλεσε, δε, τους εργαζομένους να αποχωρήσουν και να ανοίξουν το αμαξοστάσιο, προειδοποιώντας με βαριές συνέπειες.

Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές, καθώς και για παρακώλυση συγκοινωνίας και κατάληψη εργασιακού χώρου από μια «οργανωμένη μειοψηφία».

«Αυτοί οι κύριοι πήγαν και παρανόμως κλείδωσαν το αμαξοστάσιο. Αυτά τα πράγματα δε γίνονται ούτε σε αφρικανικές χώρες», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, η απόφαση συμμετοχής στην απεργία ελήφθη στις 7 μ.μ. τη Δευτέρα χωρίς να ειδοποιηθούν η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, ούτε και το επιβατικό κοινό.

Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

Υπενθυμίζεται πως χειρόφρενο τράβηξαν σήμερα Τρίτη τελικώς τόσο ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αλλά και τα τρένα, αν και χθες Δευτέρα είχε γίνει γνωστό ότι θα κινηθούν κανονικά.

Ακινητοποιημένα είναι επίσης το μετρό, το τραμ, τα λεωφορεία, αλλά και τα τρόλεϊ, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Πηγή: Καραμανλής: Κλείδωσαν παράνομα το αμαξοστάσιο – Θα κληθούν σε απολογία