“Η τουριστική οικονομία βουλιάζει ενώ η Δημοτική Αρχή Υδραίου-Νεράντζη είναι μέσα στη τρελή χαρά” υποστηρίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» Γ. Καλούδης.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: Περάσαμε και το θερινό ηλιοστάσιο της 21 Ιούνη 2020. Το 99% των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων κλειστά. Ψυχή στη Κέρκυρα. Τα δελτία ειδήσεων των αθηναικών καναλιών στο 75% του χρόνου τους ασχολούνται με την υπόθεση βιτριόλι και με τραγικό καννιβαλιστικό τρόπο με την υπόθεση της Θεσσαλονίκης! Ούτε οι καθημερινές ενέργειες της Τουρκίας που παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία είναι είδηση ούτε ότι ο τουρισμός βούλιαξε ούτε ότι τα δάνεια δεν δόθηκαν στις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες και δεν μπορούν να ανοίξουν.
Στη Κέρκυρα τουριστικά καταλύματα, μαγαζιά, ξενοδοχεία κλπ καλούνται να πληρώσουν ανταποδοτικά τέλη κ.α. φόρους ενώ είναι κλειστά. Τέλη Σεπτέμβρη ξεκινούν οι δόσεις και του ΕΝΦΙΑ, των 120 δόσεων και τόσα άλλα ων ουκ έστι τέλος !
Εμείς από τις 25 Μάρτη 2020 είχαμε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα στήριξης των επαγγελματιών και της μικρομεσαίας τάξης και διεκδίκησης από τη κυβέρνηση, το οποίο το ψήφισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, όχι όμως και η Δημοτική Αρχή Υδραίου-Νεράντζη, η οποία ζεί μακρυά από το λαό που υποφέρει και πορεύεται μέσα στη τρελλή χαρά, ενώ το ταμείο στις 31 Αυγούστου θα είναι τραγικό.
Ενδεικτικά δύο από τα μέτρα που προτείναμε:
1) Μη είσπραξη ανταποδοτικών τελών για όποιο μαγαζί, γραφείο, επιχείρηση είναι κλειστά και για όσο είναι κλειστά.
2) Κατάργηση (αναστολή είσπραξης) του ΕΝΦΙΑ για το 2020.

Θα δυναμώσουμε τον αγώνα γιατί εμείς νοιαζόμαστε για το λαό και τη Κέρκυρα.