“Με νέα αιτία ψηφοφορία που παράνομα δεν έγινε για τα λαϊκά μέλη της ΔΕΥΑΚ” αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα η Κέρκυρα”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Χτες Τρίτη 9 Ιούνη 2020, μεταξύ άλλων ήταν θέμα (1ο) στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων η εκλογή των μελών του Διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας, όσον αφορά την εκπροσώπηση του Δήμου Κερκυραίων.

Ο ν. 1069/1980 περί των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης,ως ισχύει σήμερα τροποποιηθείς, στο άρθρο 3 παράγραφο 1 εδ. 2 αυτού ρητά ορίζει ότι «ορίζονται επίσης με τους αναπληρωτές τους από το Δημοτικό Συμβούλιο…. και δύο (2) δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι με αποδεδειγμένη εμπειρία ή γνώσεις συναφείς με το αντικείμενο της επιχείρησης».

Η Δήμαρχος κ. Υδραίου ισχυρίστηκε ότι πρέπει και τα δύο λαικά μέλη να είναι δικοί της για να έχει πλειοψηφία. Εμείς ΓΙΑ ΈΝΑ από τα δύο λαικά μέλη προτείναμε προς ψήφιση τον κ. Κώστα Κιτσάκη, Πτυχιούχο ΑΕΙ, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας και με μεγάλη εμπειρία σε θέματα της επιχείρησης. Η κ. Υδραίου προέτρεψε, κατά το ΒορειοΚορεατικό δόγμα Κιμ Ιλ Γιούνγκ ότι είναι αποκλειστικό της προνόμιο να διορίσει αυτή ως επιθυμεί τα δύο λαικά μέλη, τον κ. Μεταλληνό και αυτός ως συνήθως υπάκουσε, να μην μπεί σε ψηφοφορία η πρότασή μας. Παρά τηδιαδικαστική και πολιτική μάχη που δώσαμε δεν έθεσαν καν σε ψηφοφορία τη πρότασή μας για υποψηφιότητα Κιτσάκη.
Λογικές και πρακτικές Βόρειας Κορέας και Κιμ Γιουν Ούν.

Μας στέρησαν, φαλκίδευσαν και παραβίασαν νόμιμο δημοκρατικό δημοκρατικό μας δικαίωμα να θέσουμε σε ψηφοφορία την υποψηφιότητα Κώστα Κιτσάκη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, δίπλα στις υποψηφιότητες Γιάννη Βλαχόπουλου και κάποιου Αναστασίου Βλάχου, χωρίς η κ. Υδραίου να έχει καταθέσει βιογραφικά και επαγγελματικές ιδιότητες αυτών που να τεκμηριώνει τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους για τα θέματα της ΔΕΥΑΚ.

Καταγγείλαμε τη πράξη αυτή ως απόλυτα παράνομη,αντιδημοκρατική,καλπονοθευτική και ανήθικη και αποχωρήσαμε, τονίζοντας ότι η συνέχεια θα είναι στα ποινικά, πολιτικά και ποινικά Δικαστήρια.

Ο κ. Δημήτρης Μεταλληνός για άλλη μία φορά απέδειξε ότι είναι ο χειρότερος και με μεγάλη διαφορά ο πιο αντιδημοκρατικός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, τουλάχιστον από το 1974 μέχρι σήμερα.