Αναμένεται και χαλάζι να χτυπήσει και το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου – Βρέχει στα δυτικά και τα βόρεια προάστια.

Χθες έπεσαν εξίμισι χιλιάδες κεραυνοί μέσα σε οκτώ ώρες, ενώ σκοτώθηκε από κεραυνό ένας 37χρονος στην Γκούρα Κορινθίας

Από την Πετρούπολη και τα δυτικά ξεκίνησαν σήμερα οι καταιγίδες που αναμένονταν από τους μετεωρολόγους στην Αττική, ενώ στη 1 το μεσημέρι άρχισε να βρέχει και στα βόρεια προάστια.

Τα φαινόμενα είναι τοπικά έντονα, ενώ δεν λείπουν και τοπικές χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Το κύριο χαρακτηριστικό των καταιγίδων είναι η ηλεκτρική δραστηριότητα, που και σήμερα αναμένεται να είναι αυξημένη, προκαλώντας πολλούς κεραυνούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες έπεσαν πάνω από εξίμισι χιλιάδες κεραυνοί μέσα σε οκτώ ώρες, ενώ στην Γκούρα Κορινθίας έχασε τη ζωή του ένας 37χρονος όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Γενικότερα, τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας, κυρίως στη διάρκεια των μεσημεριανών και απογευματινών ωρών.

Πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται καταιγίδες, οι ριπαίοι άνεμοι πρόσκαιρα θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

KolydasΤ@KolydasT

Mε μώβ χρωματισμό οι περιοχές τάσης ανάπτυξης καταιγίδων

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη KolydasΤ

KolydasΤ@KolydasT

O σημερινός 6ωρος υετός . Απο αργά το απόγευμα αρχίζει να ανοίγει ο καιρός

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη KolydasΤ

Πηγή: Καιρός: Προσοχή στους κεραυνούς – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική