Βροχερός θα είναι ο καιρός της Δευτέρας σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί 4 με 6, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΑΤΤΙΚΗ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.

Νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Mεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αλλά από το απόγευμα και απο τα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί

Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου αλλά στην Ηπειρο τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία, η οποία στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη ως προς το μέγιστό της.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία κυρίως στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Από νότιες διευθύνσεις οι άνεμοι έντασης 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Πηγή: Καιρός Δευτέρας: Βροχές, καταιγίδες και… άνοδο της θερμοκρασίας