Στα συμπεράσματα της σύσκεψης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος μιλώντας στο Corfu tv ζητώντας να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσουν τα αντάρτικα και να αφήσουν κάποιοι τις δομές να λειτουργήσουν.

Υποστήριξε ότι οι Υπουργοί ήταν αρνητικοί στην μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας γιατί όπως είπαν είναι παράνομο και δεν προβλέπεται από την εθνική νομοθεσία.

Επίσης τόνισαν ότι υπάρχει αδειοδοτημένος χώρος στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου αλλά και ΧΥΤΥ στην Λευκίμμη που μπορεί να αδειοδοτηθεί σε διάστημα 2 μηνών και ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο ΠΕΣΔΑ.

Όπως είπε ”βαδίζουμε κάτω από ένα χρονοδιάγραμα για την ολοκλήρωση των έργων ως την ολοκληρωμένη διαχείριση.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό της κυβέρνησης οι Υπουργοί υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να γίνει μεταφορά για κοινωνικούς λόγους επομένως πρέπει να δούμε τις κινήσεις μας. 

Η δέσμευση είναι να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για τις άμεσες κινήσεις. Δεσμεύτηκαν ότι όταν θα είμαστε έτοιμοι θα έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα βοηθήσουν.

Εγώ ζητώ να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσουν τα αντάρτικα και να αφήσουν κάποιοι τις δομές να λειτουργήσουν και την δομή της Λευκίμμης”.