Όλος ο κόσμος στην Αμερική χθες το πρωί (τοπική ώρα) σταμάτησε για λίγο ό,τι έκανε και έστρεψε το βλέμμα στον ουρανό για να δει την πρώτη εδώ και εκατό χρόνια έκλειψη ηλίου που ήταν ορατή σχεδόν από το σύνολο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο είχαν την δυνατότητα να δουν σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ, εκεί όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν ταξιδέψει από τις προηγούμενες ημέρες και πολλοί είχαν κατασκηνώσει, ώστε να «πιάσουν θέση» και να απολαύσουν το φαινόμενο.

Ο «παροξυσμός» είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί μια ολόκληρη «βιομηχανία» γύρω από την έκλειψη, από αναμνηστικά μπλουζάκια για όλα τα γούστα, μέχρι τα ειδικά γυαλιά, απαραίτητα για να παρατηρήσει κανείς το φαινόμενο σε όλο του το μεγαλείο.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η Μελάνια και ο γιος τους Μπάρον βγήκαν από τον Λευκό Οίκο και φορώντας τα ειδικά γυαλιά, σήκωσαν τα κεφάλια τους στον ουρανό, όπως σχεδόν όλοι οι συμπολίτες τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βέβαια δεν παρέλειψε να.. χαρίσει σε όλους μια ιδιαίτερη στιγμή: Επιχείρησε να κοιτάξει τον ήλιο με γυμνό μάτι, κάνοντας τους βοηθούς του να φωνάζουν «Μην κοιτάξεις»!

«Είναι το μόνο πράγμα που κατόρθωσε να μας ενώσει» σχολίαζαν μεγάλα μέσα ενημέρωσης για την έκλειψη, καθώς στην Αμερική για μερικές ώρες έστω όλοι άφησαν στην άκρη τις συζητήσεις για την ρητορική Τραμπ περί ακροδεξιάς και ασχολήθηκαν με το φαινόμενο:

Τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειχναν απευθείας εικόνα από όλα τα σημεία στην πορεία του ήλιου στις ΗΠΑ που ήταν ορατό το φαινόμενο 100%, ενώ κάθε Αμερικανός έστρεψε το βλέμμα στον ουρανό – ή στην οθόνη του, έστω για λίγο.

Το φαινόμενο άρχισε να γίνεται ορατό στην Πολιτεία Όρεγκον, στις δυτικές ΗΠΑ, ήδη από τις 09:05 (τοπική ώρα, 19:05 ώρα Ελλάδας). Η έκλειψη έφθασε στην κορύφωσή της 75 λεπτά αργότερα, ενώ στη μικρή πόλη Μάντρας της Πολιτείας αυτής έπεσε σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Υπολογίζεται πως ένα εκατομμύριο επισκέπτες βρέθηκαν στο Όρεγκον, ενώ συνολικά τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ που ζουν σε μια λωρίδα πλάτους 113 χιλιομέτρων, που διατρέχει 14 αμερικανικές Πολιτείες, είχαν τη δυνατότητα να δουν την ολική έκλειψη ηλίου.

Στο κρουαζιερόπλοιο Oasis of the Seas, όπου η εταιρία Royal Caribbean διοργάνωσε ολόκληρη εκδήλωση για την έκλειψη, η Μπόνι Τάιλερ τραγούδησε για τους καλεσμένους την μεγάλη της επιτυχία, «Total Eclipse of the Heart».

Το συγκεκριμένο κομμάτι άλλωστε, λόγω της ειδικής ημέρας, πήρε τα… πάνω του και ήταν πρώτο στις προτιμήσεις στο iTunes, ενώ παρουσίασε μια απίστευτη αύξηση 2,859% στις ΗΠΑ και 827% παγκοσμίως στην πλατφόρμα Spotify!

Το μομέντουμ για την Ουαλή τραγουδίστρια είναι τέτοιο, που μέσα σε μια εβδομάδα είδε το τραγούδι της να παρουσιάζει αύξηση στις πωλήσεις κατά 500%, ήτοι 12 χιλιάδες downloads.

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλειψη ηλιου ηπα

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλειψη ηλιου ηπα

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλειψη ηλιου ηπα

Σχετική εικόνα