Την περασμένη Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκαν στο Ναύπλιο  οι καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης  για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Το Δήμο μας εκπροσώπησε  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη. Συμμετείχαν οι Δημοτικές  Φιλαρμονικές  Καρουσάδων και Θιναλίων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη  Γενική Συνέλευση του  «Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας»  στην οποία  ο Δήμος Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από την κ. Μουζακίτη.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, το θέμα  της εξέλιξης της διαδικασίας  διεύρυνσης  του Δικτύου  και  η επαφή  με τον Δήμο της Λωζάννης και Πάδοβας. Η αποτίμηση  των εκθέσεων  (μέρους της έκθεσης  της Βουλής  για τον Ι.Κ), που πραγματοποιήθηκαν  στην Κέρκυρα  και στο Ναύπλιο , η σύνθεση τους με εκπαιδευτικά προγράμματα , καθώς και η δυνατότητα μεταφοράς  αντίστοιχης Έκθεσης στη Λευκωσία, ύστερα από αίτημα των δημοτικών συμβούλων της Αμμοχώστου.

Συζητήθηκαν,  επίσης,  οι πρωτοβουλίες του Δικτύου  σε συνεργασία  με το Υπ. Πολιτισμού  για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής  Ι. Καποδίστριας  εγκεκριμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης.  Έγινε αναφορά  σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν  την ολοκλήρωση της ψηφιακής πλατφόρμας  του Δικτύου, εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου  Καποδίστριας. Τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία   της Επιστημονικής Επιτροπής και συμπληρώσεις στο καταστατικό  του Δικτύου

Η επόμενη  Γενική συνέλευση   προγραμματίστηκε   για τις 26/1/2019 στην Αίγινα  στα πλαίσιο της επετείου της άφιξης του κυβερνήτη στο νησί.