Με γοργούς ρυθμούς φαίνεται πως προχωρά ο διαγωνισμός για τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα ενώνει μεταξύ τους τα νησιά του Ιονίου, καθώς σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, έχουν οριστικοποιηθεί και τα λιμάνια και τα δρομολόγια.

Η γραμμή, η οποία θα είναι επιδοτούμενη, θα περιλαμβάνει, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα εξής λιμάνια: Κέρκυρας, Παξών, Βασιλικής Λευκάδας, Πισαετού Ιθάκης, Σάμης Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.
Ο σχεδιασμός είναι τα καλοκαιρινά δρομολόγια να γίνονται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ τη γραμμή θα αναλάβει επιβατηγό-δρομολογιακό πλοίο το οποίο θα πρέπει να έχει μεταφορική ικανότητα τουλάχιστον 90 επιβατών τον χειμώνα και 170 επιβατών το καλοκαίρι. Βέβαια μια από τις λεπτομέρειες που απομένουν είναι και η τιμή των ναύλων.

Πάγιο αίτημα δεκαετιών

Εάν και εφόσον η κυβερνητική αυτή εξαγγελία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των λιμανιών γίνει πράξη, θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών, όχι μόνο των κατοίκων του Ιονίου αλλα και των επισκεπτών τους, καθώς πλέον όσοι θα θελήσουν να επισκεφθούν γειτονικά ή ακόμα και πιο μακρινά νησιά, θα το κάνουν πολύ πιο εύκολα, χωρίς την ταλαιπωρία της πολύωρης οδήγησης.
Εξαιρετικά σημαντική είναι και η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης των νησιών του Ιονίου, που διαφαίνεται τόσο στον τουριστικό όσο και στον εμπορικό αλλά και στον πρωτογενή τομέα.

Από την Κέρκυρα

Υπενθυμίζεται ότι την ανακοίνωση της απόφασης αυτής, έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, ο οποίος μάλιστα τοποθέτησε την έναρξη της γραμμής τον Μάρτιο του 2018. Την είδηση έφερε στο τραπέζι του διαλόγου και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισημαίνοντας πως “Πολλές φορές υπήρξαν προεκλογικές δεσμεύσεις, από πολλούς, αλλά έρχεται αυτή η κυβέρνηση, σε μη προεκλογική περίοδο, σε χρόνο συγκεκριμένο, μακριά από αυτούς τους πειρασμούς, για να δημιουργήσει αυτή τη δυνατότητα, η οποία πιστεύω, εκ των πραγμάτων θα αποκτήσει μία δυναμική, που θα φέρει επιπρόσθετα αποτελέσματα στην περιοχή”.

Πηγή: imerazante.gr