Ανάρτηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου στη σελίδα του στο facebook, σε σχέση με τον εμπρησμό που υπήρξε την Κυριακή, στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Σε αυτή, αναφέρει τα εξής:

O σημερινός εμπρησμός των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Λευκίμμης αποτελεί ευθεία προσβολή στο συμφέρον των πολιτών της Κέρκυρας και στο δημόσιο συμφέρον γενικότερα.
Πριν αρκετούς μήνες είχαμε προειδοποιήσει μιλώντας για το «αυγό του φιδιού» που εκκολάπτεται στους κόλπους των δήθεν κινημάτων της περιοχής. Σήμερα το «φίδι» δαγκώνει και απειλεί!
Μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού του νησιού συνέχισε και συνεχίζει να συναγελάζεται μαζί τους, και το κυριότερο οι τοπικές διωκτικές αρχές δεν ενοχλήθηκαν και δεν ενοχλούνται από την καθημερινή εκτόξευση εκ μερους τους σοβαρών απειλών και ύβρεων κατά της ζωής, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας οσων στελεχών εργάζονται για την υλοποίηση του, κατά νόμο , σχεδιασμού της διαχείρισης στερών αποβλήτων και της λειτουργίας του ΧΥΤΥ. Πέραν λοιπόν από τους φυσικούς αυτουργούς της σημερινής καταστροφής της δημόσιας περιουσίας ,οι οποίοι πρεπει άμεσα να βρεθουν και να λάβουν τα επιχειρα , περαν ακόμη από τα πολιτικά πρόσωπα του συνολου κομματικού φάσματος που τους υπέθαλψαν και τους υποθάλπτουν και τα οποία θα λάβουν το «αντίτιμο» από τον κερκυραίικό λαό, τεράστιες ειναι οι ευθύνες των τοπικών διωκτικών αρχών για την διαχρονική ατιμωρησία των βανδάλων.
αλήθεια ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για την προηγούμενη καταστροφή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης;
ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για την παρεμπόδιση της εγκαταστασης του δικτύου της ΔΕΗ;
ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για το κλείσιμο του κοινόχρηστου αγροτικού δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΥ;
Άποψή μας ειναι ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ πρέπει να θέσει σε διαθεσιμότητα την δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης όπως και τον ίδιο τον Αστυνομικό Δντή της Κέρκυρας , γιατί δεν εμπόδισαν την σημερινή καταστροφή.
Αποψή μας ειναι ότι η εισαγγελία της Κερκυρας πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και να κάνει το καθήκον της, χωρίς δισταγμό!
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ πρεπει με
ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις στηρίζοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ως την μόνη νόμιμη και ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση.
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗς ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ πρέπει να απομονώσουν πάραυτα τα τοπικά κυκλώματα της ανομίας και να συμβάλλουν δημιουργικά στην επίλυση της κρίσης αναλαμβάνοντας το δικό τους μερίδιο στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.