Οι ημιτελικοί της Eurovision θα διεξαχθούν στις 8 και 10 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός στις 12 Μαΐου

Ένας μήνας σχεδόν έμεινε για τον μεγάλο τελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στη Λισαβώνα και τα στοιχήματα έχουν ήδη αρχίσει για τον νικητή του φετινού μουσικού διαγωνισμού.

Ποια είναι τα φαβορί φέτος;

Πρώτο-πρώτο φιγουράρει το τραγούδι από το Ισραήλ, «Toy», με ερμηνεύτρια τη Netta Barzilai. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κομμάτι, εμπνευσμένο από το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης #metoo και είναι ένα one woman show.

Η μέση απόδοσή του είναι 2,75, ωστόσο πολλοί είναι οι Euro-fan που είναι δύσπιστοι ότι θα κατακτήσει την κορυφή στα βήματα του «A Ba Ni Bi» με τους Izhar Cohen & Alphabeta το 1978 του «Halleluja» με τους Milk & Honey το 1979 και τη Dana International με το «Diva» το 1998.

נטע ברזילי – אירוויזיון 2018 | Netta - TOY | Israel Eurovision Music Video 2018

Δεύτερο, με βάση τις αποδόσεις (6,75), είναι το τραγούδι «La Forza» από την Εσθονία, το οποίο ερμηνεύει η υψίφωνος Elina Nechayeva

ELINA NECHAYEVA - “La forza" / EESTI LAUL 2018 FINAAL

Στην τρίτη θέση με απόδοση 9,00 έρχεται η Τσεχία το τραγούδι «Lie To Me» με τον νεαρό Mikolas Josef

Mikolas Josef - Lie To Me (Eurovision version) - Czech Republic - Official Music Video

Ακολουθούν η Βουλγαρία με τους Equinox και το τραγούδι «Bones» με απόδοση 11,00 και η Αυστραλία με την Jessica Mauboy και το «We Got Love» και απόδοση 15,00.

EQUINOX - Bones - Bulgaria - Official Video - Eurovision 2018
Jessica Mauboy - We Got Love - Australia - Official Music Video - Eurovision 2018

Στις χαμηλότερες θέσεις και δη στην 9η φιγουράρει ένας παλιός γνώριμος της Eurovision, o θριαμβευτής του 2009 με το «Fairytale» Alexander Rybak, ο οποίος φέτος θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία με το «That’s How You Write a Song». Η μέση απόδοση 23,00.

ALEXANDER RYBAK - That's How You Write a Song - MGP 2018

Στη 10η θέση με απόδοση 29,00 είναι το «δικό μας» κομμάτι με τη Γιάννα Τερζή και το «Όνειρό μου». Το ελληνικό τραγούδι διαγωνίζεται στον πρώτο ημιτελικό και σύμφωνα με τα προγνωστικά παίρνει το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά.

Γιάννα Τερζή - Όνειρό Μου | Eurovision 2018 Greece - Official Music Video

Όσο για την  Κύπρο και την Ελένη Φουρέϊρα, σύμφωνα με τις αποδόσεις, δίνουν το «Fuego» στην 23η θέση.

Eleni Foureira - Fuego | Eurovision 2018 Cyprus - Official Music Video