Η εποχή που ο κύριος Γιώργος Πρεβελάκης έφερνε τον φάκελο με τα αποτελέσματα και μια όμορφη γυναίκα δάκρυζε από συγκίνηση που θα στεφόταν Star Ελλάς έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Εκείνη η βραδιά που δεκάδες κορίτσια έκαναν πασαρέλα με τουαλέτες, φορέματα, σέξι μαγιό και απαντούσαν στις ερωτήσεις της κριτικής επιτροπής ευχόμενες ωσάν σε χορωδία «παγκόσμια ειρήνη».

Φυσικά, ο γιος του κυρίου Πρεβελάκη, Βασίλης τρέχει τον διαγωνισμό «Ελληνικά Καλλιστεία» όλα αυτά τα χρόνια,

όμως η λαμπερή του βραδιά δεν προβάλλεται εδώ και κάποια χρόνια από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από τον ΑΝΤ1 που συνήθισε να τα προβάλλει ανελλιπώς από το 1990 και έπειτα.

Ο διαγωνισμός συνεχίστηκε όπως είπαμε όλα αυτά τα χρόνια, καθιστώντας έτσι τον θεσμό τον μακροβιότερο διαγωνισμό ομορφιάς καλλιστείων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, φέτος ο διαγωνισμός επιστρέφει στην μικρή οθόνη.

Ο διαγωνισμός-θεσμός θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, ζωντανά στο Gazi Live, ενώ η τηλεοπτική μετάδοσή του θα γίνει για πρώτη φορά από το Makedonia TV.

Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Νικολέττα Ράλλη.

Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία έγιναν στην Αθήνα το 1952 και για την εποχή εκείνη ήταν το μεγαλύτερο κοσμικό και καλλιτεχνικό γεγονός,

το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπάγος και η πολιτική και καλλιτεχνική κοινωνία των Αθηνών.

Τα καλλιστεία αυτά διοργανώθηκαν από την εφημερίδα “Έθνος” και τον τίτλο της Star Ελλάς κέρδισε η Κρητικοπούλα Νταίζη Μαυράκη.

ladylike.gr