Ολη την ερχόμενη εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες θα χορηγούνται επιδόματα και συντάξεις

Ειδικότερα την Παρασκευή 24 Μαϊου, θα καταβληθεί η Β δόση του Επιδόματος Παιδιού σε πάνω από 600.000 δικαιούχους, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Την ίδια ημέρα, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαϊου καταβάλλονται τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα σε περίπου 150.000 δικαιούχους.

Όλοι θα εισπράξουν το μηνιαίο επίδομα του Μαϊου. Εφεξής όλα τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα.

Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαϊου καταβάλλεται και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 255.603 δικαιούχους (αφορά περισσότερα από 475.000 άτομα) των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019 (συνολικό ποσό 52,2 εκ. ευρώ). Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να καταβληθεί και το επίδομα στέγασης σε περισσότερους από 200.000 δικαιούχους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα εξοφληθούν όσοι υπέβαλλαν αίτηση έως 30 Απριλίου. Πρόκειται για την τελευταία πληρωμή με αναδρομικά ποσά. Την Παρασκευή 24 Μαϊου θα καταβληθούν επίσης το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών – προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018.

Την Παρασκευή, άλλωστε, στις 24 Μαϊου θα καταβληθούν και οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου σε όλους τους συνταξιούχους πρώην μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και δημοσίους υπαλλήλους, που προέρχονται δηλαδή από το πρ. ΙΚΑ και το Δημόσιο. Οι συνταξιούχοι μη μισθωτοί, που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα εισπράξουν τις συντάξεις του μηνός Ιουνίου την Τρίτη 28 Μαϊου.

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε χθες πως η προπληρωμή γίνεται για “την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων”. Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 28 Μαϊου θα καταβληθούν και οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου στους 34.000 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Πηγή: Επιδόματα και συντάξεις πριν τις κάλπες!