Τι αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ:

Ισχυρές καταιγίδες από την Δευτέρα (13/11) θα πλήξουν την Αττική  – Πέφτει η θερμοκρασία από την Τρίτη (14/11).

Επίσης σύμφωνα και με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, τις επόμενες μέρες ο καιρός θα αλλάξει προς το χειρότερο.

Κατά περιόδους θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δύο βαρομετρικά χαμηλά, φαίνεται ότι θα είναι εμπλουτισμένα με μεγάλα ποσά υγρασίας, με αποτέλεσμα να εναποθέσουν την υγρασία αυτή με τη μορφή ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Πρόκειται για ισχυρά βαρομετρικά (ειδικά το δεύτερο της Ιταλίας) που ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές όπου οι βροχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση.

Νότιοι άνεμοι σε όλες τις περιοχές 

Λόγω των κινήσεων των χαμηλών τις επόμενες ημέρες, οι άνεμοι που θα πνέουν κατά βάση στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα είναι νότιοι.

Οι εντάσεις των ανέμων δεν διαφαίνεται να ξεπερνούν τα 6-7 μποφόρ, επομένως δεν αναμένονται προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση μετά την Τρίτη 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από την ερχόμενη Τρίτη και στη συνέχεια, όμως, λόγω των νοτιάδων, δεν θα είναι σημαντική ώστε να αισθανθούμε κρύο η παγωνιά.

Μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές της χώρας (πάνω από τα 1800-2000 μέτρα) θα εκδηλωθούν κάποιες χιονοπτώσεις.

«Εγκαίνια» της κακοκαιρίας το πρωί της Δευτέρας στην Αττική 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία,η Αττική θα δεχθεί ισχυρές καταιγίδες τη Δευτέρα το πρωί.

Φαίνεται δε, ότι οι παράμετροι αστάθειας είναι πολύ αυξημένες, με αποτέλεσμα, αν διατηρηθούν αυτά τα στοιχεία, να έχουμε πολύ δυνατό πέρασμα από την ευρύτερη περιοχή του νομού Αττικής από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.