Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, θα πάρουν μέρος κινητοποίηση στην Αθήνα, ενώ, θα υπάρξει και διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα.

Αναλυτικά:

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
5π.μ συνάντηση στο λιμάνι και αναχώρηση για Αθήνα
11 π.μ διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταδικάζουν την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και κροτίδες την Παρασκευή 11/1 εναντίον των διαδηλωτών –εκπαιδευτικών – απεργών έξω από τα Μέγαρο Μαξίμου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συναδέλφου Δριμάλα Θεοδώρας, μέλους του Δ.Σ της ΔΟΕ, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.
Είναι προφανές πως η κυβέρνηση μόνο με αυταρχισμό μπορεί να επιβάλει την αντιλαϊκή και αντιδραστική της πολιτική. Τα κροκοδείλια δάκρυα της κ. Γεροβασίλη δεν πείθουν κανέναν.
Η μαζική και μαχητική παρουσία του εκπαιδευτικού κινήματος την Παρασκευή, χιλιάδων εκπαιδευτικών στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, ήταν η απάντηση στην κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας, που επιδιώκουν να μετατρέψουν το δικαίωμα στην εργασία σε κυνήγι προσόντων εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών, της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ.
Η εκπαιδευτική κοινότητα την Παρασκευή δήλωσε περίτρανα την αντίθεσή της στην ανακυκλούμενη ανεργία, στις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, στο ανταγωνιστικό και ανθρωποφαγικό εργασιακό περιβάλλον που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για τους τωρινούς και μελλοντικούς εργαζόμενους, για μας , για τους μαθητές μας και για τα παιδιά μας.
Τη Δευτέρα 14 Γενάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Δίνουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
1. συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ( η ΕΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 8-11 π.μ και τις 3 τελευταίες ώρες του απογευματινού κύκλου και η ΟΛΜΕ στάση εργασίας 11-2μ.μ και τις πρώτες 3 ώρες του απογευματινού κύκλου)
2. τη Δευτέρα 14/1 συνάντηση 5π.μ στο λιμάνι( αναχώρηση πλοίου 5.30), ώστε να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση της Δευτέρας στην Αθήνα και 8μ.μ επιστροφή από Αθήνα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6942015382 για την ΕΛΜΕ και 6976887926 για το ΣΕΠΕ μέχρι την Κυριακή 12μ.μ
3. Τη Δευτέρα 11π.μ διαμαρτυρία στην Ανουντσιάτα.