Η φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ μπύρας και γαστρονομίας ξεκινά την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στον Αρίλλα. Τσέχικο άρωμα και πολλές συναυλίες και εκπλήξεις.

Το «Corfu Beer Festival» είναι ένα πενθήμερο Διεθνές φεστιβάλ χειροποίητης μπύρας και γαστρονομίας με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο κάθε χρόνο φιλοξενείται μια ξένη χώρα. Φέτος διοργανώνεται για 4η χρονιά, από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου όπου η Κέρκυρα συναντά την Τσεχία, μια χώρα με την μεγαλύτερη ιστορία στην μπύρα, στον Αρίλλα Κέρκυρας, σε μια γιορτή ανάμεσα σε ανθρώπους και πολιτισμούς ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία, παραδόσεις και εμπειρίες.
Χάρη στη παγκόσμια αναγνώριση που κέρδισε από την παρθενική του διοργάνωση πριν από πέντε χρόνια πάνω από 15.000 άνθρωποι από αρκετά μέρη της γης επισκέπτονται πια το φεστιβάλ κάθε χρόνο, καθιστώντας το θεσμό. Έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν χειροποίητες και καινοτόμες μπύρες από τις φιλοξενούμενες ζυθοποιίες και την Κερκυραϊκή Ζυθοποιία οι οποίες παράγονται αποκλειστικά για τις ημέρες του φεστιβάλ. Γευσιγνωσία από τις κουζίνες των δυο χωρών στα εστιατόρια και όλα αυτά παράλληλα με ένα καθημερινό πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες (ONIRAMA, 48 ORES, EKEINOS+EKEINOS κ.α) αλλά και παραδοσιακά συγκροτήματα τόσο από τη χώρα μας όσο και της φιλοξενούμενης.

Επίσης μέσα στο χώρο του φεστιβάλ υπάρχει πλήρως διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος με παραγωγούς τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων Ιονίων Νήσων στο οποίο οι παραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν και να δειγματίσουν τα προϊόντα τους και οι επισκέπτες την δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Στα πλαίσια του Corfu Beer Festival έχουν πια εδραιωθεί οι εκπαιδευτικές – επιμορφωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες «CORFOOD», όπου σκοπό έχουν να συνδέσουν τα τοπικά προϊόντα και την τοπική γαστρονομία με το σήμερα και να τα εισάγουν στη διατροφή μας, με συμμετέχοντες γνωστούς σεφ, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους γεύσεις, ανθρώπους καταξιωμένους και ειδικούς στο χώρο.

Πρόκειται για μια μεγάλη συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους, κουλτούρες, γαστρονομία και προϊόντα. Μέσα από τη διασκέδαση, διατηρώντας τις παραδόσεις, πάμε τον κόσμο μας μπροστά και δείχνουμε την αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας.

Περισσότερες πληροφορίες: corfubeerfestival@gmail.com

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε επίσης στο www.corfubeer-festival.com και στη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook www.facebook.com/corfubeerfestival.