Οι τράπεζες στηρίζουν για μία ακόμα φορά την άνοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με στηρίγματα τις εξελίξεις στις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς συνεχίζει ανοδικά η αγορά, ενώ θετικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές. Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης θα διακινηθούν τα πακέτα που έφερε η εσπευσμένη αναβάθμιση του Δείκτη MSCI για την Eurobank.

Ταυτόχρονα, από χθες υπάρχει προσδοκία για κλείσιμο της συμφωνίας της Πειραιώς για τα προβληματικά δάνεια, αν και τέτοιου είδους συμφωνίες είναι περίπλοκες και θέλουν χρόνο.

Εν τω μεταξύ από χθες υπάρχουν δημοσκοπήσεις που θέλουν να μειώνεται η διαφορά, αν και η πλειοψηφία τους κινούνταν στο 6-7%. Η τελική εικόνα αναμένεται την Παρασκευή, ωστόσο η επιφυλακτικότητα των εταιρειών και οι αποτυχίες του παρελθόντος υποδεικνύουν ότι τα λάθη, είτε για μεγάλη διαφορά ή μικρή, ίσως να μην αποφευχθούν εκατέρωθεν.

Ο Γενικός Δείκτης ανήλθε στις 735,49 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%. Κέρδη 1,06% για την Εurobank στα 0,762 ευρώ. Με άνοδο 1,46% η Alpha bank στα 1,247 ευρώ, μετοχή η οποία ευνοείται από τις συναλλαγές per trade ( αγορές και πωλήσεις σε ζευγάρια τραπεζικών μετοχών). Άνοδος 1,15% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,583 ευρώ. Άνοδος 1,36% για την Coca- Cola. Oι συναλλαγές ανήλθαν ήδη σε 5,7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Χρηματιστήριο Αθηνών: Μέρα ανόδου για τον Γενικό Δείκτη