Συνέντευξη τύπου για το Dionysia Opera Festival, που αρχίζει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό Φρούριο, δόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο Ιστορικό Δημαρχείο.

«Με μεγάλη χαρά» τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος «υποδεχόμαστε το 1ο Φεστιβάλ που διοργανώνει το   Ίδρυμα  Orlin  Anastassov, υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας. Πρόκειται για εξαιρετική προσπάθεια,  είμαστε σίγουροι για την επιτυχία της και θα εργαστούμε ώστε να γίνει θεσμός».

Ο κ. Πρόεδρος του Ιδρύματος Orlin Anastassov ευχαρίστησε όσους στήριξαν την προσπάθειά τους (το Δήμο, την Αρχαιολογία και το Ιόνιο Ωδείο όπου γίνονται οι πρόβες και τα μαθήματα της Ακαδημίας). «Είναι μεγάλη τιμή για μας» είπε να βρισκόμαστε στην Κέρκυρα με την παράδοση που έχει στον τομέα του λυρικού θεάτρου. Είναι, επίσης, μεγάλη μας χαρά να έχουμε στο Φεστιβάλ τους συγκεκριμένους καλλιτέχνες, καθώς και συνεργάτες όπως οι κυρίες Ρόζα Πουλημένου και Χριστίνα Καλλιαρίδου».

Τέλος, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, που θα ερμηνεύσει το ρόλο της Norma,  εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Κέρκυρα και την επιθυμία της να επιτύχει και να καθιερωθεί το Φεστιβάλ.
 
Η εναρκτήρια παράσταση του Φεστιβάλ θα γίνει την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, με τη «Νόρμα» του Μπελίνι. 

Θα ακολουθήσουν η «Κάρμεν» του Μπιζέ (στις 10.9), η «Αΐντα» του Βέρντι (11.9) και  «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» του Ροσσίνι (13.9).
 
 Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: dionysiaoperafestival.com