Το μέτρο αφορά κυρίως τους κλειστούς χώρους ειδικά τα εμπορικά καταστήματα
Υποχρεωτική θα είναι από την επόμενη εβδομάδα η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους στη Γαλλία. Το μέτρο αφορά κυρίως τους κλειστούς χώρους, ειδικά τα εμπορικά καταστήματα, είπε ο Ζαν Καστέξ, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας στη Γερουσία.

“Υπολογίζαμε να τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό θα ήταν αργοπορημένο… και έτσι το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα… Η χρήση μάσκας συνιστά, μαζί με την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ένα αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο και μέτρο προστασίας”, είπε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Μέχρι σήμερα η Γαλλία ζητούσε από τους πολίτες να φορούν κάλυμμα προσώπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους δημόσιους χώρους, όπου δεν είναι εφικτά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στα καταστήματα.

Παράλληλα σήμερα (16.07.2020) οι αρχές στον νομό Μαγιέν, στην βορειοδυτική Γαλλία, επέβαλαν σε κάποιους δήμους του την υποχρεωτική χρήση μάσκας έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην περιοχή.

Οι αρχές του Μαγιέν ανακοίνωσαν ότι οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές στην πρωτεύουσα του νομού, την Λαβάλ, αλλά και σε πέντε ακόμη δήμους: Μπονσάν-λε-Λαβάλ, Σανζέ, ΛΌυισερί, Λουβερνέ και Σεν-Μπερτεβέν.

“Στον Μαγιέν η κατάσταση είναι προβληματική”, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Πηγή: Από την επόμενη εβδομάδα υποχρεωτική στην Γαλλία η μάσκα