Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε 15 και 16 Φεβρουαρίου κατέθεσε επερώτηση που αφορούσε την τύχη της παράκαμψης Περάματος –Μπενιτσών.

Οπως χαρακτηριστικά, αναφέρει “έργο που υπάρχει στα χαρτιά από την δεκαετία του 80 αλλά τα τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την τύχη του”.

Σύμφωνα με την παράταξη:

Η απάντηση που δόθηκε από την Περιφερειακή Αρχή επί της ουσίας είναι το έγγραφο με ημερομηνία 07/01/2020 του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το οποίο εγκρίνεται η διάλυση της ανατεθείσας σύμβασης με τίτλο «Σύμβαση Συμβούλου – Οίκου για την Υποβοήθηση της υπηρεσίας στην εκπόνηση και ολοκλήρωση μελετών της Παράκαμψης Μπενιτσών Ν. Κέρκυρας και στην δημοπράτηση των έργων»

Το θέμα όμως που προκύπτει είναι ότι όπως προκύπτει, από την απάντηση της ΠΙΝ αλλά και από το έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών, και Μεταφορών, δεν υπάρχει προγραμματισμός για την εξέλιξη του έργου.

Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να ευαισθητοποιηθούν και να κατανοήσουν την σοβαρότητα που έχει το έργο όσον αφορά την οδική ασφάλεια, την ανάπτυξη του τουρισμού, της πρωτογενούς οικονομίας και του εμπορίου, αλλά και την βελτίωση της πρόσβασης στην περιοχή του Νότου σε συνδυασμό βεβαίως με την παράκαμψη Μοραΐτικων και την παράκαμψη Αργυράδων.

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ θα σταθεί αρωγός όλων των ενεργειών που θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση του έργου.