Ομάδα αναρχικών με εντυπωσιακή επιχείρηση κατάφερε να ξαναμπεί στο κτίριο που είχε εκκενώσει αιφνιδιαστικά η Αστυνομία στα τέλη Αυγούστου στην οδό Σπύρου Τρικούπη, στα Εξάρχεια, όπου διέμεναν δεκάδες αλλοδαποί.

Στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό «Σπύρου Τρικούπη» και έχει πάρει συμβολικά το όνομά της έχει κρεμαστεί πλέον ένα πανό το οποίο γράφει «Νo Pasaran».

Οι αναρχικοί και οι «αλληλέγγυοι», κατά κάποιο τρόπο, γιόρτασαν την ανακατάληψη του κτηρίου, που είχε εκκενωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με πυροτεχνήματα, καπνογόνα και συνθήματα, όπως φανερώνουν και τα βίντεο, που αναρτήθηκαν στο twitter.

Η κίνηση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων που είχε τοποθετηθεί από αναρχικούς και λειτουργούσε σαν «πολιτικό περίπτερο και κέντρο ενημέρωσης».

Πώς έγινε η επιχείρηση των περιθωριακών

Ειδικότερα το βράδυ της Παρασκευής μια ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Εξαρχείων και κινήθηκε προς την Σπ. Τρικούπη όπου υπήρχε αστυνομική παρουσία, ανάβοντας καπνογόνα.

Οι μισοί περίπου βρέθηκαν στο μπροστινό μέρος της πλατείας κρατώντας πυρσούς ως αντιπερισπασμό, ενώ οι υπόλοιποι ανέβηκαν σε ταράτσες και πηδώντας από στέγη σε στέγη, κάνοντας παρκούρ, έφτασαν στο κτίριο της οδού Σπύρου Τρικούπη 17 και ανήρτησαν πανό με σύνθημα «Νο pasaran».


Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Umut Direniş Zafer / ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗ


37 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό


Πηγή: Αναρχικοί «Εσπασαν» τον αστυνομικό κλοιό και ανακατέλαβαν «απελευθερωμένο» κτίριο της Σ. Τρικούπη