Η συζήτηση σε πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής στην Αλβανία, μετετράπη σε χυδαία φραστική αντιπαράθεση.

Βασικοί πρωταγωνιστές τον ο πρωθυπουργός Ράμα και ο πρώην πρωθυπουργός Μπερίσα. Αρχικά η Αντιπολίτευση ζήτησε να παρουσιαστεί ο ο Έντι Ράμα στη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει για την τελευταία επίσκεψή του στη Γερμανία.

Επίσης η Βουλή ζήτησε ενημέρωση και για όσα μετέδωσε η «Φωνής της Αμερικής» περί εξαγοράς ψήφων.

Χάος στη Βουλή

Ο Ράμα προσήλθε στη Βουλή με δύο ώρες καθυστέρηση. Με αφορμή τα όσα είχαν ειπωθεί νωρίτερα στην αίθουσα, ο Ράμα κατηγόρησε το Μπερίσα ότι οι ΗΠΑ του αρνήθηκαν τη βίζα εισόδου.

Ο Μπερίσα αντέδρασε ζητώντας από το Ράμα να ενημερώσει το Σώμα πόσες μετοχές έχει η σύζυγος του στην ΑΒΙ Bank («Αμαρτωλή» τράπεζα στην Αλβανία).

Από το σημείο αυτό, η φραστική αντιπαράθεση έγινε πιο χυδαία. Ο Ράμα κατηγόρησε τον Μπερίσα ως άνθρωπο χωρίς ηθική. Ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Ράμα ότι εκμεταλλευόμενος τη φιλία, παίρνει τις γυναίκες των φίλων του.

Ο καβγάς συνεχίστηκε και εκτός

H αντιπαράθεση συνεχίστηκε και εκτός Βουλής. Στο Facebook ο Ράμα κατηγόρησε το Μπερίσα ως τρελό, αλήτη, μεθύστακα, καραγκιόζη.

Άμεση ήταν η τηλεφωνική απάντηση Μπερίσα στην τηλεοπτική εκπομπή Opinion του TV Klan. Ο Μπερίσα κατηγόρησε τον Ράμα ότι «έχει απαρνηθεί το γιο του και πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα».

Τα οικογενειακά του Ράμα στη φόρα

Παλαιότερα είχε γραφεί ότι ο Ράμα στα νεανικά του χρόνια είχε διαγνωσθεί ως ψυχασθενής.

Έχει γραφεί επίσης ότι στο δικαστήριο, με την ευκαιρία του διαζυγίου του, ο Ράμα είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι ο πατέρας του γιου του.

Είπε ότι πραγματικός πατέρας του γιου του είναι ο πατέρας του, ο Κριστάκ Ράμα.

Η «Φωνή της Αμερικής» στοχοποίησε τον Ράμα

Γιατί όμως, διερωτάται η εφημερίδα Κόχα Γιον, τόσο ο Ράμα όσο και ο Μπερίσα, έχασαν τον έλεγχο;

Η εξήγηση για τον Ράμα, βρίσκεται στα όσα μετέδωσε η «Φωνή της Αμερικής» για την εξαγορά ψήφων στις τελευταίες εκλογές στην Αλβανία.

Επίσης στις κατηγορίες εναντίον της συζύγου του που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας ΑΒΙ.

Ενώ για το Μπερίσα, η αιτία ήταν οι κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ του αρνήθηκαν τη βίζα.