Παραιτείται ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προκειμένου να «πέσει» ο Ε.Ράμα και να δοθεί τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο μέσω εκλογών.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αναφέρθηκε στον κίνδυνο ολίσθησης της χώρας σε ταραχές και τελικά στην αποσταθεροποίηση,

ενώ μάλιστα, είπε πως είναι έτοιμος ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του, αν αυτή η απόφαση βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης.

«Παρόλο που  δεν έχω καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και παρά το γεγονός ότι  καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια επί δύο σχεδόν χρόνια σε αυτό το καθήκον, για την πρόληψη  μιας τέτοιας κατάστασης και κρίσης,

Είμαι έτοιμος να αφήσω το κοινοβούλιο και να θυσιαστώ σαν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε, ώστε να εμποδιστεί η εγκαθίδρυση μιας νέας χούντας»είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Ο ίδιος είπε ότι είναι πρόθυμος για μια πολιτική λύση που ώστε να επανέλθει η συνταγματική ομαλότητα και για να προχωρήσει στην ταχεία έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είμαι και πάλι έτοιμος να θυσιαστώ στο όνομα μιας πολιτικής λύσης που θα επαναφέρει τη συνταγματική κανονικότητα, τη θεσμική και τη δημοκρατία στη χώρα, ώστε να εγγυηθεί την ταχεία πρόοδο προς το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα άκρα» είπε ο πρόεδρος της Αλβανίας.