Ενταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιββάν Σαββίδη και 4 ακόμη ατόμων εκδόθηκε σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Ενεργοποιήθηκε το αυτόφωρο για την εισβολή στο γήπεδο με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να οπλοφορεί όπως εμφανίζεται σε πολλές φωτογραφίες, αλλά πιθανόν από το φύλλο αγώνα του διαιτητή.

Το ένταλμα αφορά κυρίως αυτό που είδε όλη η Ελλάδα που στη μέση του ο κ. Σαββίδης είχε θήκη με πιστόλι, οπότε δεν θα μπορούσε παρά να κινηθεί η εισαγγελία.

Ωστόσο η αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο, χωρίς βεβαίως να σημαίνει αυτό πως δεν θα προκύψει και στη συνέχεια κατηγορία για την οπλοφορία.

Αν και οι φωτογραφίες των πρακτορείων έχουν καταγράψει την κατοχή του όπλου από τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και την κίνησή του, ορισμένες στιγμές, να πιάσει το περίστροφο, η ΕΛΑΣ τον αναζητά στα πλαίσια του αυτοφώρου μόνο για την εισβολή και τη διακοπή.

Υπενθυμίζεται ότι όλα συνέβησαν στο 90ο λεπτό του ντέρμπι της Κυριακής όταν ο διαιτητής Κομίνης ακύρωσε το γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο Βαρέλα μετά από σχετική υπόδειξη του επόπτη.

Το σφύριγμα του διαιτητή προκάλεσε το ξέσπασμα του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος ως ταύρος εν υαλοπωλείο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και, όπως καταγγέλλει η ΑΕΚ, είπε στον διαιτητή Κομίνη «είσαι νεκρός».