Η «Φ.Ε. Μάντζαρος» , πρωτοπορούσα πανελλαδικά, διοργανώνει τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης πρωτότυπου έργου για Μπάντα, με τον διακριτικό τίτλο «Ν. Χ. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» 2017.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014, ως Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σύνθεσης, με σημαντική επιτυχία. Πιστεύοντας στη δύναμη επικοινωνίας της μουσικής και θέλοντας ακόμη περισσότεροι νέοι συνθέτες να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προβάλουν τις ικανότητές τους, να καταξιωθεί ακόμη περισσότερο στην κοινή γνώμη το μουσικό σύνολο της «ΜΠΑΝΤΑΣ», να προβληθεί διεθνώς η ιστορία και το έργο της Φιλαρμονικής Εταιρίας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» , αλλά πρωτίστως η μουσική ιστορία και παράδοση της Κέρκυρας, αναβαθμίσαμε τον διαγωνισμό σε Διεθνή. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» (www.femantzaros.com), μπορείτε να βρείτε την προκήρυξη του διαγωνισμού και τα έγγραφα συμμετοχής.

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του Διαγωνισμού, στην οποία θα διαγωνιστούν έξι έργα, εκ των οποίων θα βραβευτούν τρία. Τα έργα θα αποδοθούν από το μουσικό σώμα της Φ. Ε. «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ», σε συναυλία, παρουσία Κριτικής Επιτροπής και κοινού.

Στους συνθέτες, των οποίων τα έργα η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει στις τρεις πρώτες θέσεις, θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία τα οποία έχουν καθοριστεί ως εξής:

1ο Βραβείο € 1500
2ο Βραβείο € 1000
3ο Βραβείο € 500

  1. Η προκήρυξη του διαγωνισμού
  2. Αίτηση συμμετοχής
  3. Υπεύθυνη δήλωση συμμετέχοντος ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «Μ Α Ν Τ Ζ Α Ρ Ο Σ» Έτος Ιδρύσεως 1890 Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών / Βραβείο Ινστιτούτου “Robert Schuman” Χρυσό Βραβείο “The World Orchestra Festival 2016” Βιέννης